zaterdag 21 maart 2009

Eindelijk nog eens drijven!

Het was weer veel te lang geleden, maar onlangs kreeg ikde kans nog eens kort te gaan fotograferen met de drijvende schuilhut. Van alle soorten schuilhutjes gebruik ik deze het liefst omwille van de intense natuurbeleving. Wie wil weten wat o'n drijfhut precies inhoudt, moet hier maar eens gaan kijken!

Het spannende is ook dat je zo'n drijfsessie weliswaar goed voorbereidt, maar dat er toch altijd verrassingen mogelijk zijn. In dit geval wilde ik erg graag Zomertalingen fotograferen en liefst in een sfeervolle setting. De tijd was erg beperkt: in alle vroegte hing er nog wat lichte nevel op het water die voor de extra sfeer zorgde. Eén van de aanwezige mannetjes Zomertalingwas dan ook nog zo vriendelijk even de vleugels te strekken op enkele meters voor de hut: plan geslaagd!
Uiteindelijk bleef het licht nog een halfuurtje mooi en kreeg ik één van de moeilijkst met de drijfhut te benaderen soorten beeldvullend voor de lens: enkele Wintertalingen waren bij uitzondering eens niet al te schuw en poseerden gewillig. Een derde soort, Watersnip, bleek op 3 meter van mijn hutje te foerageren maar door z'n goeie schutkleuren had ik hem te laat ontdekt, volgende keer nog een poging!
Geen opmerkingen: