zondag 19 april 2015

Nieuwe fotohut mikt op de 'zware' soorten

De bossen rond de Kalmthoutse Heide in het noorden van de provincie Antwerpen zijn erg rijk aan vogels. Door hun omvang en door het feit dat ze doorlopen in Nederland herbergen ze ook de zeldzamere en schuwere soorten die zich minder makkelijk laten fotograferen. Ik was dan ook al lange tijd op zoek om hier een stuk bos aan te kopen om hier in volstrekte rust te kunnen fotograferen. Na een erg lange zoektocht is het dan nu toch gelukt om een perceel te vinden dat aan alle eisen voldoet. Tijdens een eerste bezoekje vorige week zong er al Bonte Vliegenvanger en vond ik een oud nest van Zwarte Specht. Vandaag waren beide soorten ook aanwezig en zong er zelfs Fluiter en weerklonk de roep van Goud- en Appelvink en eveneens de baltsroep van een Havik!

Fotograferen op deze locatie zal nog een hele tijd gaan duren, maar in afwachting ben ik alvast even gaan 'warmlopen' in een andere fotohut in deze bossen die ik samen met enkele bevriende fotografen al enkele jaren gebruik. Enkele uurtjes in de namiddag van een zonovergoten dag vorige week leverden de onderstaande reeks beelden op. Behoorlijk indrukwekkende reeks soorten, al zeg ik het zelf :-)! En ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe locatie zo mogelijk nog beter kan worden. Je zal de tussenstappen kunnen volgen op deze blog!

Appelvink mannetje

Appelvink vrouwtje

Grote Lijster 

Grote Lijster

Sperwer

Sperwer

Sperwer

Sperwer

Zwarte Specht man

Zwarte Specht man

Zwarte Specht vrouw

Kuifmees

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

6 opmerkingen:

Michel de Beer zei

Dit zijn inderdaad hele mooie soorten Glenn. Aan de slag zou ik zeggen :). Wij komen zeker een keer kijken als de nieuwe hut klaar is.
"proefdraaien" ook geen probleem natuurlijk.

Groetjes,
Michel de Beer

Anoniem zei

Dat zijn al prachtige soorten. Dat beloofd veel moois voor de toekomst.

Gr. René

Ghita Pluijmaekers zei

Dit is een geweldige serie, zet mij maar vast op het lijstje voor als hier een hut gaat komen, wij willen best als proefpersoon langs komen (Miranda en ik)
groetjes Ghita

Gerrit Stam zei

Prachtig Glenn, ziet er zeer veelbelovend uit!

John eos shooter zei

Fantastisch Glenn! Ik moet toch een keer een hut van je gaan huren denk ik!

Gr John

Patricia Poppe zei

Prachtige foto's wowowowow