zondag 5 augustus 2012

En daar is de Waterral!

De voorbije twee weken bracht ik nogal wat ochtendlijke én avondlijke uurtjes door in de drijfhut. Eén van de doelen was het koppel Waterral dat er huist vastleggen in het perfecte licht. Lastig want Waterrallen zijn schuw en komen niet snel uit de begroeiing gelopen. En als ze dat al doen, zijn ze meestal heel snel weer weg. Daar komt nog bij dat dit koppel rondliep met 5 kleine jongen en dan zijn ze nog meer op hun hoede. Er kruipt dus veel tijd in, maar de voldoening is groot wanneer het dan toch eens lukt.
Gisteren had ik maar een uurtje tijd, maar ik hoorde al snel de typische contactroepjes tussen ouders en jongen. Het geluid kwam uit een moerassig stukje met veel opslag van Watermunt. Na een halfuurtje wachten kwam één van de adulte vogels perfect poseren in prachtig avondlicht. En meer nog, er kwam ook heel even één van de jongen een kijkje nemen.
Opdracht volbracht? Mmmh, half want alles kan natuurlijk beter en dat is het geweldige aan deze hobby, niets is ooit compleet! Dus volgende keer graag een nog rustigere achtergrond, de volledige scherpte op zowel de adult als het jong en vooral: dat hij die stretchpose nog eens wil herhalen, maar dan helemaal vrijstaand!
1 opmerking:

Robert Wagter zei

Prachtige opnames Glenn! In mijn ogen toch wel één van de allermooiste watervogels die Nederland kent.

Groeten, Robert