zaterdag 19 januari 2013

Sneeuw!

Ik had het niet meer verwacht, maar het is nog eens écht winter in onze regio. Vorige week viel er 12-15 cm sneeuw en die ligt er dankzij de diepvriestemperaturen nog steeds. Tijd dus om een beetje te experimenteren in de eigen tuin. Daar zit namelijk een snel groeiende groep van zo'n 100 Kepen, 20-30 Groenlingen en enkele Appelvinken en Vinken.
Ik wilde o.a. vanuit een laag standpunt fotograferen zodat het effect ontstaat van vogels die langs alle zijden omkaderd worden door een witte waas. Het was even oefenen om het voer (zonnebloempitten) niet in beeld te krijgen, maar uiteindelijk lukte dat bij een aantal beelden vrij goed. Vooral de Kepen waren, wellicht door de koude, veel minder schuw dan anders. Als schuilhut timmerde ik snel wat planken op elkaar, zwarte doek errond, spiegelglas ervoor en ja, zelfs een electrisch kacheltje behoort hier tot de mogelijkheden :-) Een voordeel van fotograferen in eigen tuin en bij -10°C best aangenaam.
Er blijft natuurlijk nog heel wat te fotograferen: de Appelvinken kwamen voorlopig nog niet mooi in beeld en sinds vandaag zitten er ook enkele Zanglijsters en Kramsvogels in de tuin die zich er tegoed doen aan de bessen van Gelderse Roos. Ik heb vanavond alvast een opstelling gemaakt om ook die soorten te proberen fotograferen in winterse sferen. Het weer gaat daarbij duidelijk een handje helpen want morgen wordt opnieuw een laag sneeuw van 5-10 cm voorzien.


Geen opmerkingen: