zaterdag 2 november 2013

Boshut: een aarzelende start van het winterseizoen

De boshut waarin ik foto-cursussen geef en die ook beschikbaar is voor bezoekende fotografen begint stilaan meer vogels en meer soorten aan te trekken, maar in tegenstelling tot vorig jaar komt het wat traag op gang. Daar zitten het warme weer (oktober zat bij de warmste oktobers ooit...) en de vele regen van de laatste tijd (vogels hebben nu overal water ter beschikking) uiteraard voor iets tussen.
Omdat ik vaak vragen krijg van wat er precies te verwachten is, heb ik een tijdje terug een aantal automatische camera's bij de hut geplaatst die bezoekende vogels filmen en/of fotograferen. Ik zal geregeld even een update plaatsen op deze blog om aan te geven wat je er zoal kan verwachten.

De voorbije weken waren volgende soorten bijna dagelijks 1 of meerdere keren voor de hut aanwezig:

Koolmees-Pimpelmees-Roodborst-Heggenmus-Merel-Grote Bonte Specht-Vink-Boomklever-Ekster-Gaai-Houtduif-Winterkoning

De volgende soorten werden sporadisch voor de hut waargenomen

Sperwer-Buizerd-Kramsvogel-Koperwiek-Zanglijster-Grote Lijster-Eekhoorn-Ree-Appelvink-Groenling-Sijs-Keep-Staartmees-Kuifmees-Boomkruiper-Holenduif-Kauw-Tjiftjaf-Goudhaan

Deze soorten gaan de komende weken wanneer het kouder wordt, steeds vaker verschijnen:

Appelvink-Goudvink-Keep-Sijs-Zwarte Mees-Kuifmees-Startmees

Een fijne aanvulling vormt de Buizerd die nu steeds vaker verschijnt en waarvoor ik een aparte hut ga voorzien. Hieronder alvast een voorproefje van wat de onbemande camera heeft geregistreerd...Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Meer info: glenn@glennvermeersch.be

Geen opmerkingen: