maandag 1 september 2014

Veel soorten en kleuren voor Hut 1

Ik durf stilaan te zeggen dat m'n opzet met deze hut helemaal lijkt te gaan slagen. Vooral in de tweede helft van augustus werd de hut écht een 'multihut'. Dagen tot maximaal 30 soorten kwamen voor en in de loop van de maand werd IJsvogel bijna continu waargenomen, soms uren na elkaar vissend, poetsend enz... Enkele bezoekers schreven me na hun bezoek dat het 'enerverend, maar big fun' was om op hetzelfde ogenblik aan de ene zijde een mooi poserende IJsvogel of Blauwe Reiger te fotograferen en enkele seconden later alweer te moeten plaatsnemen voor het boshut-luik voor fraaie soorten als Tuinfluiter, Sperwer, Gekraagde Roodstaart, Grasmus enz.... Het moeras-luik blijft nog wat achter, maar gaat ongetwijfeld nog zijn nut bewijzen in oktober-november wanneer de Waterrallen gaan komen. In het voorjaar lijkt me dat de ideale plek voor o.a. Blauwborst.
De kaap van de 50 gefotografeerde soorten is intussen bereikt en daar ben ik best trots op :-)! Fotografen die al een plekje geboekt hebben in de eerste helft van september gaan wellicht een spannende dag tegemoet want er komt prachtig weer onze kant uit. Er staat zelfs een oostenwind op het programma en dat betekent vaak leuke soorten. Hieronder alvast een selectie van beelden van de voorbije dagen!

Doordat bezoekers de tijd namen om me te wijzen op verbeterpunten, is er ondertussen weer een en ander veranderd. De wat hoger gelegen wand aan de boshut-vijver werd weggegraven waardoor nu ook vogels die rechts van dit luik komen poseren, mooi kunnen gefotografeerd worden. De achtergrond is eveneens veel rustiger geworden. Ik heb intussen ook een hele verzameling zitplaatsen voor de IJsvogels verzameld en zal geregeld wisselen zodat telkens andere beelden kunnen verwacht worden. Ik werk tegelijk aan de mogelijkheid om ze duikend te fotograferen en wie weet zelfs onder water :-). Dat laatste zal niet voor meteen zijn, maar lijkt me op deze plek perfect te realiseren.


Een update van de boshut (Hut 2) met nu o.a. steeds vaker Appelvink staat voor volgende week op het programma.

2 opmerkingen:

madcorona zei

Duikende ijsvogels fotograferen lijkt me te gek

Marcel van Alphen zei

Prachtige opnames vooral die van de ijsvogel en gekr.roodstaart. Gr. Marcel van Alphen

vanalphennf.blogspot.nl