woensdag 14 september 2011

Een dagje Zeeland

Op zoek naar nieuwe drijfplekjes trok ik gisteren een dagje naar Zeeland. Uiteraard mét fotomateriaal want je weet nooit of er zich gelegenheden voordoen.
Een plek die momenteel veel bezocht wordt door fotograferen is de inlaag thv de Keihoogteweg te Wissenkerke. De vorige kijkhut werd door vandalen in brand gestoken en is ondertussen vervangen door een nieuwe. De ontwerper ervan heeft zowaar aan fotografen gedacht want de hut is half ingegraven én bevindt zich vlakbij een slikrand. Je maakt er dus kans op beelden van verschillende soorten steltlopers en eenden. Ik kwam er toe op het moment dat het hoogtij opkwam. Dat zorgde voor een toeloop van steltlopers op zoek naar een hoogwatervluchtplaats. Ze bleven echter ver weg van de hut met uitzondering van één Zwarte Ruiter die even heel mooi kwam paraderen voor de hut. Ook enkele Wintertalingen kwamen al foeragerend echt dichtbij. Al bij al een aanrader om eens vaker langs te gaan, zeker ook in het voorjaar!


Een korte stop langs de Brouwersdam leerde me dat Zilvermeeuwen Mosselen eten op dezelfde manier als waarmee Lammergieren beenmerg uit de botten van schapen halen: ze vliegen met de Mossel een 10-tal meter omhoog en laten ze dan op de stenen vallen. Na enkele pogingen begeeft de schep het en wordt de Mossel verorberd.

Wintertaling - Inlaag Keihoogteweg Wissenkerke

De spuikop aan de Brouwersdam trekt altijd veel vogels aan. Ik heb me een tijdje bezig gehouden met het maken van vliegbeelden van de aanwezige Grote Sternen. Geregeld werd een visje gevangen en meteen doorgespeeld aan de nog steeds volop bedelende jongen.


Zwarte Ruiter - Inlaag Keihoogteweg Wissenkerke


Meer beelden van deze dag zoals gewoonlijk op m'n website!

Geen opmerkingen: