vrijdag 13 juli 2012

Een verzopen weekendje Nismes (B)

Vorig weekend trokken we voor twee dagen naar Nismes in de Viroin-vallei. Het idee was om samen met de kindjes zonnige wandelingetjes door kurkdroge kalkgraslanden te maken en ondertussen de nieuwe macro-lens wat beter te leren kennen. Dat kwam dus niet helemaal uit zoals we gehoopt hadden. Een vlotte 60mm neerslag verspreid over de twee dagen maakte het wandelen en fotograferen een beetje lastig...om het zachtjes uit te drukken.
Het was meer dan 10 jaar geleden dat ik nog eens op de roche à l'homme geweest was. De flora was er nog altijd overweldigend en er is in die 10 jaar ook serieus aan beheer gedaan. Veel Buxus-struweel is gekapt en heeft plaatsgemaakt voor kalkgrasland. Maar voor vlinders was het dus door het bewolkte weer niet fameus. We zijn er zelfs in geslaagd om op de twee dagen geen enkel blauwtje te zien!
Maar goed, genoeg geklaagd, over de macro-lens ben ik heel erg tevreden en ook onze kinderen hebben zich reuze geamuseerd met levendbarende en muurhagedissen, nachtelijk onweer en soepele tijd-om-te-gaan-slapen regels.
Vijfvlek-Sint-Jansvlinder

Akkerparelmoervlinder

Dambordje

Dambordje op Grote Muggenorchis

Gehakkelde Aurelia

Bruinrode Wespenorchis

Gele Morgenster

Grote Muggenorchis

Zwarte Toorts

Witte Engbloem

Geen opmerkingen: